Great wave na "džísku"

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších obrazů a já se rozhodla, že si ho zvěčním na džínovou bundu. Malovat a psát budu akrylovými fixy a vy se ke mně můžete přidat. Opět jsem si pro vás připravila předlohu, na které jsem obraz dost zjednodušila. A nemusíte si rovnou pomalovat bundu, myslím, že bude skvěle vypadat i na papíře. V případě práce s papírem, můžete použít cokoliv, pastelky, fixy nebo akvarelové fixy.

Předloha ke stažení

Vysílání proběhne 27.3. od 20:00 na mém YouTube

IMG_2979

Něco málo o obraze

"The Great Wave off Kanagawa" je ikonický japonský dřevořez z období Edo, který byl vytvořen umělcem jménem Kacušika Hokusaie kolem roku 1831. Tento dřevořez je prvním z Hokusaiových třicetišesti pohledů na horu Fudži a je jedním z nejznámějších japonských uměleckých děl všech dob.

Obraz zobrazuje velkou vlnu na moři, která se zvedá v pozadí a hrozivě se valí směrem k třem malým člunům a osamělému vrcholku hory Fudži. Vlna je vyobrazena jako obrovská, mohutná a ohromující, což dává obraze dynamiku a sílu. Toto dílo je často interpretováno jako symbol lidského zápasu s přírodou a jako vyjádření lidského pociťování malosti v porovnání s mocí přírody.

Jedním z nejpozoruhodnějších prvků tohoto dřevořezu je jeho jednoduchost a stylizace. Hokusaiovi se podařilo dosáhnout ohromného efektu pomocí pouhých několika barev a minimalismu v detailu. Modrá barva vlny a nebe kontrastuje s bílými špičkami vln a černými obrysy hor, což vytváří dynamický a dojímavý obraz.

"The Great Wave off Kanagawa" má trvalý vliv na umění i kulturu a byl často citován, napodobován a parodován po celém světě. Je symbolem japonského umění i celosvětového uznání jeho jedinečného stylu a symbolismu.

A takhle vypadá originál

Hokusai-The-Great-Wave-off-Kanagawa

A jak to dopadlo se můžete podívat zde

Obrázek JPEG-330AEB41B8A1-1 Obrázek JPEG-7915024DA45A-1 Obrázek JPEG-4A112C162D75-1